Egyesítés

Hazánk egyetlen teljes körű infokommunikációs technológiai (IKT) termékportfólióval rendelkező szolgáltatójaként kezdi megújult működését a T-Systems Magyarország Zrt. 2012. október 1-jén. Az új, 100%-os Magyar Telekom-tulajdonban lévő vállalat, négy nagy múltú, a hazai piacon meghatározó iparági szereplő egyesítésével jön létre.

Az elődcégeknél felhalmozott tudásnak és tapasztalatnak köszönhetően Magyarország piacvezető IKT-vállalata született meg, amely a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat tud nyújtani ügyfeleinek. Az új T-Systems Magyarország integrált megoldásaival, nem utolsó sorban pedig kényelmes, hatékony és személyre szabható egycsatornás kapcsolattartási modelljével máris több mint 5500 nagyvállalati és államigazgatási ügyfelet szolgál ki. Ez nemcsak a hazai mezőnyben teszi piacvezető céggé, de egyúttal Európa egyik legjelentősebb infokommunikációs technológiai vállalatává avatja. Az új T-Systems Magyarország közel 2000 munkatársával, cégkompetenciái összehangolásával és rugalmas megoldásaival szakértő partnerséget és biztonságos infokommunikációs hátországot kínál ügyfelei, munkavállalói és partnerei részére – meghatározóan alakítva a magyarországi vállalkozások, ezáltal a magyar gazdaság jövőjét is.

A Magyar Telekom idejében felismerte az informatika és telekommunikáció összefonódásának tendenciáját, és a növekvő piaci lehetőségek kiaknázására tudatos és sikeres akvizíciós stratégiát valósított meg ezen a területen. A csoporthoz kapcsolódó magyar cégekben felhalmozott szaktudás és tapasztalat több évtizedes múltra tekint vissza. Az, hogy a T-Systems Magyarország a hazai piacon elsőként hangolja össze egy cégben vállalati kompetenciáit és vezeti be új integrált szolgáltatási struktúráját, a „360 fokos” modellt hosszú fejlődés és tudatos építkezés eredménye. A rendszerváltás gazdasági, piaci változásaival egy időben induló történetben összefonódnak a magyar telekommunikáció és informatika történetének legértékesebb korszakai. Az iparágban széleskörűen elismert IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt, a Dataplex Kft. és az ISH Informatikai Kft. 2012. szeptember 30. napjával olvad be a T-Systems Magyarország Zrt-be (áprilisi cégnév változást megelőzően KFKI Zrt.), végül a Daten-Kontor Kft. csatlakozik a céghez 2013 folyamán. Az érintett márkák jelentős, elismert értéket és szakértelmet képviselnek a magyar piacon, az egységes, teljes körű szakértelemmel rendelkező cég kiemelt célja mindennek megőrzése és továbbfejlesztése.

„Az új cég integrált – széles ügyfélkörének igényeit teljes mértékben lefedő – vállalati működése idehaza példa nélküli. Ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem a világ egyik legnagyobb infokommunikációs szolgáltatójaként elismert T-Systems International nemzetközi hálózatában is ritka megoldás. Mindez nemcsak a hazai mezőnyben teszi piacvezető céggé Magyarország megújult szolgáltatóját, de egyúttal Európa egyik legjelentősebb infokommunikációs technológiai vállalatává is avatja. Erre pedig különösen büszkék vagyunk” – mondta el Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója az új IKT-cég nemzetközi kapcsolataira utalva.

A T-Systems Magyarország Zrt. a Magyar Telekom 100%-os tulajdonú leányvállalataként nagyvállalati ügyfeleknek, a közigazgatásnak és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A cégcsoport történetében mérföldkő a most létrejövő egységes szervezet és márka, amely átlátható keretbe foglalja azt a felhalmozott piaci tudást és tapasztalatot, amelyet eddig az előd-leánycégek képviseltek. Az integrált T-Systems Magyarország megsokszorozza az eddig különállóan működő elődvállalatok erejét, tudását és hatékonyságát. A technológiai fejlődés – a virtualizáció, a hálózati technológiák, a biztonsági megoldások – ugyanis lehetővé teszik a szolgáltatás típusú IKT-megoldások megjelenését. Napjainkban ezért olyan iparági szolgáltatókra van szükség, amelyek rendelkeznek a szükséges kompetenciákkal, ismerik a hazai piacot, szakértelmükhöz pedig személyre szabott tanácsadói szolgáltatáson keresztül is hozzáférést biztosítanak ügyfeleiknek a koncepcióalkotástól egészen a megvalósításáig. Az új, integrált T-Systems Magyarországot ez a felhasználói elvárás hívta életre: versenyelőnyt nyújt, nem csak szolgáltatást.

A piacképes, nagy hozzáadott értékkel bíró, teljes körű megoldások (vezetékes-és mobil szolgáltatások, hang, adat, internet, hálózati infrastruktúra és biztonság, IT infrastruktúra és biztonság, csomag és egyedi alkalmazások, üzleti intelligencia és információ menedzsment, felhőalapú számítástechnika, üzleti alkalmazások) terén jelentős tapasztalattal és eredményekkel rendelkező szakértői csapat biztosítékot jelent arra, hogy a vállalati és intézményi ügyfélkör rugalmas, teljes körű kiszolgáláshoz jusson hozzá. Mindezt ráadásul átfogó, egycsatornás megoldások révén, azok minden gyakorlati és financiális előnyével.


Vissza

Blog

    Az RSS csatorna nem elérhető.
További bejegyzések