Saját kütyüinket visszük a jövő munkahelyére

A Cisco cég szerint néhány éven belül megszokott lesz, hogy a munkahelyen bárki használja saját táblagépét, okostelefonját, vagy otthoni számítógépről bármihez hozzáférjen.

A társaság a "Bring your own device", vagyis "hozd be a saját eszközödet" koncepciót a T-Systems székházáben kiépített új magyarországi bemutatótermének bemutatóján fejtette ki. Itt a legmodernebb teleprezentációs - tehát valósághű videotelefonálást biztosító - rendszerek mellett a gyakorlatban is lehet tesztelni a koncepció működését.

Nem okoz kockázatot a saját kütyü csatlakozása

A kiépített felhőalapú tesztszolgáltatás megfelelő hitelesítés után lehetővé teszi, hogy táblagéppel, okostelefonnal vagy tetszőleges számítógéppel a dolgozók hozzáférjenek az összes vállalati szolgáltatáshoz. Az újdonság abban rejtlik, hogy ez nem csak a céges rendszergazdák által beállított és hitelesített eszközökről lehetséges, hanem bármilyen otthonról bevitt eszközről - a biztonságról az első csatlakozás során feltelepülő segédprogramok gondoskodnak. Jelenleg ez a cégek, különösen a nagyvállalatok esetében sokszor biztonsági okokból még nem lehetséges. A "hozd be a saját eszközödet" koncepció a táblagépek és okostelefonok közül jelenleg csak iPaden működik, de hamarosan Androidra is elérhető lesz. A két platform mellett a Windows is támogatott.

Bárhonnan be lehet jelentkezni

A megfelelő szoftverek automatikus telepítése után a dolgozók saját eszközeikről is elérhetnek minden vállalati szolgáltatást, beleértve a telefonkönyvet, vagy akár a videohívást, illetve a munkához használt belső rendszereket, és ezt bárhonnan, akár mobilinternetes kapcsolaton, vagy egy hotel wifihálózatán keresztül is megtehetik. A Cisco szerint a dolgozók saját eszközeinek használatának engedélyezése jelentősen növelheti a produktivitást, és a vállalat számára akár megtakarítást is eredményezhet, hiszen a saját eszközeikkel dolgozó külsős munkatársainak nem kell külön készülékeket vásárolnia.

(origo.hu, forrás: http://www.origo.hu/techbazis/20121009-sajat-kutyuinket-visszuk-majd-a-jovo-munkahelyere.html)


Vissza

Blog

    Az RSS csatorna nem elérhető.
További bejegyzések