Válogatott szekcióelőadások II.

A T-Systems Symposium 2012 elnevezésű egész napos szakmai konferenciánk délutánján kilenc szekcióban vitatjuk meg az infokommunikációs iparág legújabb trendjeit és jelenségeit. A szekciók a T-Systems Magyarország stratégiai területeit (így például a vállalati, államigazgatási, egészségügyi és közlekedési területeket) mutatják be, szakmai kompetenciáinkat és kiemelt partnereink szakértelmét ötvöző előadásokkal, sikeres esettanulmányokkal az új technológiákra nyitott felhasználók számára.

Folyamatosan frissülő oldalunkon a szekcióelőadások közül mutatunk be néhányat ismét.

Szabó Gábor, ágazatigazgató, Adatközpont Budapest
Orbán Attila, főmérnök (T-Systems Magyarország Zrt.)
Szekció: Felhasználói élmény a jövő vállalatánál – hamarabb, mint gondolná
Adatközponti trendek
Az adatközponti megoldások értelmezése számunkra az energiaellátástól és alapinfrastruktúrától, a telekommunikációs hálózatokon és helyi kapcsolatokat biztosító rendszereken át, a szerver-storage konfigurációkig terjed. A felhasználói szokások megváltozásának egyenes következménye, hogy az adatközpontok, mint fizikai létesítmények rendkívüli változáson mennek át, az óriási adaterőművek világa már a jelen technológiája. A konszolidációs törekvések, valamint a napjainkban oly divatos virtualizációs megoldások új technológiák kifejlesztését és bevetését teszik szükségessé. Milyen célt szolgálnak a giga méretű adatközpontok? Hogyan fogják az adatközpontok kiszolgálni a jövő igényeit? Hol az ésszerű határ, a saját-, vagy szolgáltatásba vett adatközponti megoldások között?

Tóth András Mihály, Windows üzletágvezető
(Microsoft Magyarország)
Szekció: Felhasználói élmény a jövő vállalatánál – hamarabb, mint gondolná
Hogyan ad választ a Windows 8 a felhasználók igényeire?
A Microsoft továbbra is a felhasználót helyezi a középpontba, nem pedig az egyes eszközöket, amikről a munkájukat végzik. Alapvető célunk, hogy egy felhasználó bármely számítógépére vagy mobil eszközére bejelentkezve megszokott környezetét, beállításait, dokumentumait és alkalmazásait kapja meg. Ahogy a felhasználók egyre több saját informatikai eszközzel rendelkeznek, egyre gyakrabban viszik azokat magukkal a vállalati környezetbe is, vagy szeretnének azokról akár otthonról is munkát végezni. Fontos feladat, hogy mindezt vállalati informatika megfelelő központi szabályozás mellett legyen képes integrálni a mindennapi működésbe, de mindezt anélkül, hogy teljes irányítás alá venné a felhasználó saját eszközét. Windows 8-as táblagépekkel a felhasználók a kényelem és hordozhatóság mellett a megszokott Windows-környezet előnyeit is megkapják.

Papp Attila, üzleti intelligencia szakértő
(T-Systems Magyarország Zrt.)
Szekció: Vállalati alkalmazások – gyorsabban és hatékonyabban
BI - mindenkinek
Az üzleti intelligencia piacon 2007-ben felgyorsult akvizíciók után sokan temették a BI-t, de a legvisszafogottabb jóslatok is arról szóltak, hogy az akkor ismert, rendkívül heterogén piacnak vége. Az azóta eltelt néhány év bebizonyította, hogy a nagy felvásárlások dacára a piac nem konszolidálódik, éppen ellenkezőleg, új és új területek jelennek meg, és ezzel összefüggésben új és új vállalkozások indulnak. Az előadásban nemzetközi kutatóintézetek tanulmányaira, illetve a mindenki által tapasztalható technológiai trendekre alapozva, a T-Systems Magyarország megoldásaival fűszerezve mutatjuk be azt a fejlődési ívet, amelynek során úgy a magánéletünkben mint a munkánk során, mi mindannyian BI felhasználókká válunk.

Batta Norbert, szakértékesítési menedzser
(T-Systems Magyarország Zrt.)
Szekció: Felhasználói élmény a jövő vállalatánál – hamarabb, mint gondolná
A jövő vállalata – a jövő hálózatai
Napjainkban az IP hálózatokat sokszor a 4. közműként is emlegetik, de sokszor teljesen kikerülnek a fókuszból a cloud szolgáltatások és mobil megoldások miatt. Mégis számos megoldás bizonyítja, hogy a megfelelő hálózat, mind a vállalat hatékonyságát és mind a vállalattal kapcsolatba kerülő ügyfelek élményét növelni tudja . Az előadás keretében bemutatásra kerül néhány példa és ezen megoldások kiszolgálásához szükséges hálózatokkal szemben támasztott követelmények.


Vissza

Blog

    Az RSS csatorna nem elérhető.
További bejegyzések